Componist

vincent_van_den_bijlaard_docentNaast klarinet en directie studeerde Vincent van den Bijlaard ook theorie der muziek aan het Conservatorium Van Amsterdam, bij Lourens Stuifbergen. Zijn hoofdrichtingen in deze studie waren Solf├Ęge (training van het muzikaal gehoor) en Algemene Muziekleer (theoretische kennis).

Al deze studies samen vormden een vruchtbare voedingsbodem om zich verder als componist/arrangeur te ontwikkelen, hetgeen al geresulteerd heeft in een veelheid aan composities en arrangementen voor uiteenlopende bezettingen.

Vincent van den Bijlaard schrijft ook in opdracht van orkesten en instellingen, waaronder Molenaar Edition, Stichting Gilde Bunnik, het Arnhems Interscholair Orkest en het Nederlands Politie Orkest. De Cd ‘One for All’ van dit laatste orkest bevat uitsluitend arrangementen van Vincent van den Bijlaard en werd maar liefst 100.000x verkocht (platina).
Ook publiceert hij in eigen beheer, onder de naam ‘Limited Edition’.

Zijn oeuvre omvat -naast kamermuziek- een veelheid aan composities en arrangementen voor harmonieorkest, fanfare, symfonieorkest en koor.

CD Opnames

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.